Recensies

Schrijf uw recensie
Versturen
     
Annuleren

Schrijf uw recensie

Average rating:  
 9 reviews
Heldere taal

Wat een heldere taal Yvonne! Je boek leest lekker weg en het heeft "de methode" voor mij zeker weer opgefrist. Het is een boek dat ik regelmatig pak om stukjes nog eens na te lezen, net als het boek van Jan van Dixhoorn zelf overigens. Het is een mooie aanvulling voor mij. Deze methode kan wat mij betreft nooit teveel aandacht krijgen en ik denk dat jij met dit boek bijdraagt aan het bekendmaken bij een groter publiek. Dank daarvoor!Mineke

Mineke
Waardevol boek

Wat een fijn boek! Het leest makkelijk, je vertelt duidelijk hoe het allemaal zit en hoe je de Methode Van Dixhoorn kunt toepassen. Ik vind het een heel praktisch boek met tegelijkertijd veel informatie over de achtergrond, het hoe en waarom. Want waarom werkt de Methode Van Dixhoorn eigenlijk?
In mijn praktijk, waarin ik werk als adem- en ontspanningstherapeut volgens deze methode, willen mensen daar soms graag meer over weten. Dit boek is dan een echte aanrader.
Voor mensen die er al mee bezig zijn geeft het meer verdieping, maar ook wanneer je nog niet veel weet van deze methode is het een waardevol boek. Juist omdat er in het boek veel verschillende soorten oefeningen beschreven worden en ook omdat er een aantal oefeningen gedownload kunnen worden. Fijn om datgene wat je leest ook gelijk te kunnen toepassen.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Heel goed gedaan Yvonne!

Hilde Hansman
Een welkom alternatief

De Methode Van Dixhoorn is helder en begrijpelijk neergezet. Een plezier om te lezen.Ik heb het al veel mensen aangeraden en verwacht dat door dit boek meer mensen de weg naar de MVD zullen vinden.Mijn complimenten!

Mieke Weekers
Een fijn praktisch boek

Ik kom al jaren bij je in de yogales en dus ben ik wel een beetje bekend met de oefeningen, maar het is fijn om wat meer over de achtergrond te lezen en te weten waar het vandaan komt. Het leest makkelijk en geeft veel tips en handvaten voor leken zoals ik.

Ruth
Recensie voor bibliotheken

Deze adem- en ontspanningstherapie richt zich op het indirect benaderen van de adem waardoor de adem beïnvloedt wordt zonder deze al te strak te controleren. De auteur, yogadocent, volgde de driejarige deeltijdopleiding in de Van Dixhoorn methode waarin zij geschoold werd op het gebied van adem- en spanningsregulatie. In deze opleiding worden daarnaast cursussen verzorgd voor fysiotherapeuten, logopedisten, yogadocenten en oefentherapeuten om spanningsklachten te behandelen. Het boek verheldert de benaderingswijze en gaat in op diverse aspecten van de ademhaling. De lezer krijgt inzicht in de verschillende gebieden waar de adem mee samenhangt en hoe deze elkaar kunnen beïnvloeden. Besproken worden onder meer de benadering van klachten waar geen duidelijke medische oorzaak voor te vinden is en voorbeelden laten zien hoe behandeling van hyperventilatieklachten plaats kan vinden. Voor wie zelf aan de slag wil vindt hier heldere instructies en kan met de code in het boek acht eenvoudige en duidelijk ingesproken instructies downloaden. Handig werkboek zowel voor leken als professionals.Namaste,Monique Smit, yogadocent van Yoga Sterrebos in Breda

Monique Smit
Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»