De methode Van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanning

Arts en wetenschapper dr. J.J. Van Dixhoorn is de grondlegger van de methode Van Dixhoorn voor adem- en spanningsregulatie. Al tijdens zijn studie werd Jan van Dixhoorn gegrepen door het idee hoe hij mensen zou kunnen helpen zichzelf te helpen zonder dat hij als arts zou hoeven ingrijpen. Wat kan iemand zelf leren te doen zodat zijn lichaam beter kan herstellen in rust en tijdens actie overbodige moeite achterwege laat? Hij heeft daarvoor diverse ontspanningsmethodes en ademoefeningen uit Oost en West bestudeerd en ontdekte daarbij dat er geen enkele methode was die voor iedereen werkte. Van Dixhoorn heeft daarop een overkoepelend systeem ontwikkeld met ruim 50 nieuw ontworpen instructies en manuele technieken voor het verbeteren van de Interne zelfregulatie. De adem speelt in zijn methode een belangrijke rol.

De Methode Van Dixhoorn is een moderne en complete methode die gebruik maakt van alle mogelijkheden, zoals aandacht, adem, beweging, voorstelling, houding, die je als mens tot je beschikking hebt om jouw spanning te regelen.

De kracht van de methode Van Dixhoorn zit in het feit dat het toegankelijk en simpel toepasbaar is in het dagelijkse leven en dat het snel merkbaar resultaat geeft. De instructies kunnen worden aangepast aan jouw toestand. In de begeleiding wordt niet gezegd op welke manier jij 'moet' ontspannen of waar oefeningen goed voor zijn. Deze open benadering kan verrassende effecten hebben, die dieper kunnen doorwerken dan op voorhand is te voorspellen. Je krijgt handvatten en leert zelf te ontdekken welke betekenis ontspanning en gemakkelijk ademen kan hebben in jouw leven. Misschien verminderen je spanningsklachten, word je minder moe, functioneer je beter of verbetert je stemming?

Dit boek geeft je uitgebreide informatie over de bijzondere werkwijze in de Methode Van Dixhoorn en wil je uitnodigen om zelf te gaan ontdekken wat het voor jou kan betekenen.

Voor meer achtergrondinformatie verwijs ik graag naar www.methodevandixhoorn.com.
Voor adressen van therapeuten kun je terecht op www.ademtherapie-aos.org.