Downloads

Hier vind je een aantal ingesproken instructies uit de methode Van Dixhoorn, die je kunt downloaden. Er staan diverse soorten instructies (aandacht, adem en beweging) in verschillende houdingen (zittend, liggend en staand). Uitleg over de toepassing van de ingesproken instructies vind je in het boek ‘ruimer ademen-vrijer leven’.

Deze instructies zijn voorbeelden van hoe de methode Van Dixhoorn is toe te passen en niet meer dan dat… Dezelfde instructies kunnen ook op een andere wijze worden gegeven; namelijk sneller of trager, rustiger of actiever, uitgebreider of juist korter. Er bestaat geen vaste vorm in het geven van deze instructies.

In principe zijn ze door iedereen veilig toe te passen: ze wijken niet/nauwelijks af van wat we in het dagelijkse leven toch al doen. Als het lastig is om ze toe te passen of er zijn onprettige gewaarwordingen, is het raadzaam om met een Van Dixhoorn therapeut uit te zoeken waar dat aan kan liggen.

De instructies zijn vooral bedoeld als kennismaking met deze ‘open’ vorm van adem- en spanningsregulatie of als ‘opfrisser’ voor diegenen, die er in het verleden al wel eens wat mee hebben gedaan, maar die het niet meer zo goed terug kunnen halen in hun herinnering. Ook kan het bruikbaar zijn voor mensen, die op dit moment begeleiding krijgen en die er graag een paar keer mee willen oefenen, omdat ze het lastig vinden om de instructies te onthouden en/of zelf toe te passen.

Zodra de instructies helder zijn, is het zinvol om vooral ook zelf te oefenen zonder de ingesproken teksten. Het gaat er op den duur namelijk vooral om dat de instructies jou handvatten hebben gegeven, die je zelf kunt toepassen zonder dat je iets (smartphone, cd-speler of wat dan ook) of iemand nodig hebt op een wijze die op dat moment geschikt is. Je vermogen tot zelfregulatie wordt sterker als je niet iets uit de buitenwereld nodig hebt, want dan kun je het altijd en overal toepassen.

Toegang tot de Downloads-pagina is alleen te verkrijgen met de couponcode uit het boek. U kunt de couponcode hieronder invoeren: